Nowy paradygmat
Premiera M200 była długo oczekiwana. Podążanie śladami maszyny takiej jak M100 było wyzwaniem. Ale DNA La Cimbali wyraża się w jej haśle: projekt. Nieustanny pchnięcie naprzód, które wygenerowało nowy paradygmat estetyczny i funkcjonalny. Obniżona konstrukcja, która pozostawia miejsce na dialog i wizualną relację między baristami a użytkownikami. Ponadczasowy design, który nonszalancko pasuje do każdego kontekstu.
Otwarta innowacja
M200 jest wynikiem wieloletniego projektu badawczego. Proces kolektywnej genezy z udziałem inżynierów i techników produkcji, baristów i sensoryków, brand managerów i projektantów przemysłowych, którego efektem jest bezprecedensowa maszyna. Projektant Valerio Cometti zharmonizował różne wkłady w kultową formę, płynną ekspresję działających sił i gestów w działaniu. Nowy M200 to trójwymiarowa reprezentacja odnowionej relacji między coraz bardziej uważnymi baristami a ich klientami, którzy coraz chętniej odkrywają i doceniają wysokiej jakości kawę. Maszyna zaprojektowana, aby w pełni wyrazić wrażenia zmysłowe. Od naszych początków ku przyszłości, dążąc do perfekcji.
Estetyka
Nowa maszyna stanowi decydujący krok naprzód w estetyce marki. Kultowy profil „C” – niewątpliwy znak towarowy – został przeprojektowany, aby był bardziej widoczny: napięty, stylizowany i dynamiczny. Świąteczna rama silnika/kotła, już nie ukryta, ale dumnie eksponowana.
Skoncentrowany na człowieku
Wszystko w idealnej pozycji w idealnej odległości, aby zapewnić niezbędną wygodę i zwinność.System góra-dół umożliwia regulację wysokości blatu na żądanie w zależności od żądanego napoju.Punkty świetlne są starannie rozmieszczone, aby połączyć widoczność i uderzający efekt. Przechylone wyświetlacze ułatwiają odczytywanie i ustawianie preferencji. Regulowany Turbosteam. Starannie zaprojektowany, aby był łatwy w użyciu. Ramię parowe jest elastyczne i łatwe w użyciu.
Osobisty technik
Trzy różne systemy dla „dopasowanego” wyniku sensorycznego. Innowacyjny system termiczny z niezależnymi kotłami to miejsce, w którym zaawansowana technologia spotyka się z doświadczeniem baristy. GT1 pozwala kontrolować temperaturę każdego bojlera, gwarantując stabilność i elastyczność niezbędną do różnych przepisów, od espresso po caffè creme lub kawę w stylu francuskim. PROFILE dodaje zróżnicowaną modulację profilu ciśnienia do kontroli temperatury, udoskonalając wynik kubka pod względem treściowości, intensywności kwasowości i goryczy oraz spektrum węchowego. Wychodząc naprzeciw potrzebom zaawansowanych kawiarni o szerokiej gamie specjalności.GT2, dostępne już wkrótce, pozwoli na ustawienie do 2 profili temperaturowych dla każdej grupy kaw, co jeszcze bardziej zwiększy możliwości zastosowania ekspresu.